Вести

Министар за регионални развој у Влади Републике Србије, Милан Кркобабић посетио Житорађу

Протекле недеље Житорађу је посетио министар за регионални развој у Влади Републике Србије, Милан Кркобабић, који је у име Владе са председником општине Житорађа Иваном Станојевићем и в.д.директора С.З.С.З.“1.децембар“ Житорађа Небојшом Станисављевић, закључио уговор о додели бесповратних средстава за развој пољопривреде и задругарства, у износу од 11.000.000,00 динара.
Средства су намењена набавци расних грла расе јоркшир и ландрас, трактора и грејних плоча, у циљу повећања матичног стада и саме производње ове фарме.
Министар је истакао да је неопходно више улагати у пољопривреду, земљорадњу, задруге и сточарство, као и да су овакве инвестиције једини начин да видимо ефекат наших улагања. Такође је истакао значај јачања задруга и задругарства, напомињући да је на територији Републике Србије формирано преко 70 нових задруга, које својим радом надмашују сва очекивања.
Локална самоуправа препознала је позитивне трендове у раду С.З.С.З.“1.децембар“ и пружила пуну подршку дајући гаранције за ове донације. Настављамо са позитивним трендовима и јачањем капацитета општине Житорађа.