Вести

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио Житорађу

Развој привреде и образовања морају бити паралелни процеси, а задатак свих нас је да обезбедимо значајнију улогу образовања, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у Житорађи.
Током посете Житорађи Шарчевић је свечано отворио фестивал ”Без муке до науке” и том приликом изразио задовољство што је све више фестивала којима се промовишу наука и учење, који науку представљају на креативан начин. У организацији Средње школе Житорађа и ове године научне експерименте изводе предшколци и ученици из југоистичне Србије, њих 180.
У разговору са представницима локалне самоуправе министар је истакао да је неопходна сарадња свих како би се започете реформе и реализовале и да оне морају бити спроведене у сваком месту у Србији. ”Ми смо компонента привреде, а не потрошачи. Дуално образовање је потврда тога”, нагласио је министар. Председник општине Слађан Младеновић указао је да локлана самоуправа иако има скорман буџет настоји да што више новца обезбеди за образовање и да је у последње две године много урађено на адаптацијама школских објеката. Као један од приоритета Младеновић је истакао проширење капацитета вртића јер све више имамо пријављене деце.
Министар и државни секретар Марко Миленковић посетили су у Житорађи и Предшкослу установу ”Прва радост” и Основну школу ”Топлички хероји”.